Bakgrunn

FB

torsdag 14. mai 2015

17 Mai

I dag skriver vi Kristi Himmelfartsdag på kalenderen, og det er bare 3 små dager igjen til det er den store festdagen. 

Norges Nasjonaldag- det er 17 mai!


Små og store skal kle seg i bunad, festdrakter eller de fineste klærne man har.
Personlig synes jeg ingenting er finere enn barn i bunad og selv har jeg en jente på snart 6 år som skal bruke bunad på denne dagen. Broren som er året eldre bruker samme festdrakt som han gjorde i fjor.


Det finnes mange ulike bunader i dette landet, og den aller aller fineste kommer fra Hardanger og har rødt liv. Ellers er bunader fra Telemark og Rogaland pene bunader som er langt oppe på listen.


I tillegg til å kle seg i fine klær skal man kanskje pynte i og rundt huset med flagg og blomster. En  bøtte med grønne greiner og Norske Flagg er enkel men vakker dekor til denne dagen. Man får tak i sløyfer og duker med farger som i det Norske Flagget og det er mye fint man kan lage til. Røde, hvite og blå pompomer kan man lage selv av servietter eller silkepapir.


Er været bra er det mange som velger å grille på 17. mai. Mange har også koldtbord og samler familie og venner til et godt måltid. Det gode måltidet kan avsluttes med spyd med frukt på i rødt hvitt og blått, en dessert i glass, en kake med non-stop med norske farger eller 17.mai kaken over alle- en deilig frisk Pavlova toppet med deilige bær. 


Ingenting er så norsk som å gå i 17 mai tog, og ingen sted er 17 mai toget så vakkert som i Oslo. Jeg har vært så heldig at jeg har fått feire 17. mai i Oslo ett år og det er noe jeg alltid kommer til å huske.

Da gjenstår det bare å ønske alle sammen en riktig fin 17.mai feiring. Det kommer mulig noen bilder på bloggen her i ettertid, eller en kan følge meg på Instagram for å se bilder der. 

(Alle bilder er hentet fra Pinterest)