Bakgrunn

FB

tirsdag 22. mai 2012

Kjøttkaker

Jeg synes jeg er en ganske god husmor, men kjøttkaker har jeg aldri laget. Det har vi bare spist hjemme hos andre, men tenkt i flere år at jeg måtte få fingen ut og bare prøve. Visste at det ikke var så vanskelig. Så gikk på Matprat og søkte etter oppskrift og fant denne.

Så var det bare å sette igang.


Du trenger kjøttdeig (vi bruker som regel karbonadedeig her hjemme) potetmel, og diverse krydder ( salt, pepper, muskat og ingefær)


Blande sammen krydderet og potetmelet.


I oppskriften stod det foodprocessor, jeg brukte min elskede Kenwood Major.


Forme kaker med skje, vann og hånden din.


Stek kakene i stekepanne, brun lett på alle sider.


Her er det ferdige resultatet.


Kok ferdig i brun saus.

Jeg må innrømme at min saus kommer fra pose. Neste punkt på "ting man bør kunne på kjøkkenet" lista er å lære å lage dette. Tidligere forsøk har endt lysebrun, nesten hvit saus med myyye sukkerkulør i. Ellers så har den smakt svidd. Tror kanskje ikke saus er helt min greie. Men tenkte å sette min mor på saken neste gang hun kommer på besøk.

Kjøttkakene smakte selvfølgelig fortreffelig. Selv om jeg tror det var litt mer salt i de enn hva vi er vant til. Neste gang skal jeg justere krydderet og prøve på nytt.


2 kommentarer:

 1. Hei, så flink du er!!!Hjemmelaga kjøttaker er det aller alle beste:) lærte meg og lage det før jeg flytta hjemmefra, og har fått mange husmorpoeng for de oppigjennom:) Brun saus er ikke så vanskelig, jeg har faktisk et rema 1000 film tips, denne blir god, sjekk lenken hvis du vil:http://www.rema.no/Reklamefilmer/article59160.ece

  Kine:)

  SvarSlett
 2. De så kjempe gode ut :D
  Jeg øver meg til stadighet på kjøttkaker , men blir aldri fornøyd..
  Brunsaus er ikke så vanskelig da.. den har jeg noenlunde roen på ;)
  Men får øve meg videre på kjøttkaker :p

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos meg!! Jeg vil svært gjerne besøke din blogg om du har en så del den gjerne med meg.